preskoči na sadržaj

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

Login

 

Kalendar
« Prosinac 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica
Brojač posjeta
Ispis statistike od 6. 3. 2018.

Ovaj mjesec: 3434
Danas: 105
 

U četvrtak, 15. veljače 2018. u Puli, održano je regionalano natjecanje Gastro 2018.  

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu bila je  domaćin za III. regiju – SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE.

Regionalna natjecanja istovremeno su se provodila u  4 regije, u osam disciplina: I regija – Središnja Hrvatska, II regija-Istočna Hrvatska; III regija- Sjeverno hrvatsko primorje; IV regija- Južna Hrvatska.

U našo,j III regiji su škole Istarske, Primorsko –goranske i Ličko-senjske županije.

Na regionalnom Gastro natjecanju 2018. Sudjelovala su 43 učenika iz  11 škola, a natjecali su se u 8 disciplina:

 

 

  1. GASTRONOMSKE DISCIPLINE

 

1. DISCIPLINA:  Pripremanje menìja

Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.   

  • M1: juha
  • M2: toplo predjelo
  • M3: glavno jelo
  • M4: desert

 

          2. DISCIPLINA:   Posluživanje menìja

Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.

  • M1: postavljanje i dekoracija stola (mise en place)
  • M2: posluživanje jela
  • M3: posluživanje pića
    • M4:komunikacijske vještine (prodaja i prezentacija jela, pića i napitaka)

 

 

3. DISCIPLINA:  Pripremanje hladnoga predjela na tanjuru

Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.

  • M1: tehnologija izradbe
  • M2: kreativnost 
  • M3: okus jela  

 

4. DISCIPLINA:  Pripremanje slatkog izloška na tanjuru                             

Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.   

  • M1: tehnologija izradbe slatkog izloška
  • M2: kreativnost
  • M3: okus slastica

 

5. DISCIPLINA:  Pripremanje barskih mješavina

Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.

 

  • M1: kratka barska mješavina, cocktail
  • M2: barska mješavina - vlastita kreacija

 

          Kroz Procedure ovih uputa (aneks),  modul M2 je dodatno pojašnjen.

 

  1. HOTELIJERSKO-TURISTIČKE  DISCIPLINE

 

U hotelijersko-turističkim disciplinama (6,7 i 8) škole za natjecatelje prijavljuju u vetis jedan strani jezik iz kojega će se učenik natjecati. Strani jezik može biti engleski, njemački, talijanski ili francuski.  

 

6. DISCIPLINA:      Poslovanje recepcije hotela

  • Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.   

 

M1: pružanje  informacija i prihvat rezervacija gosta

M2: prijam gosta i poslovi tijekom boravka gosta u hotelu – pomoć gostu

M3: naplata računa i poslovi pri odlasku gosta – neočekivane situacije

M4: korespondencija s gostom

 

 

7. DISCIPLINA:       Poslovanje putničke agencije

  • Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.  

 

M1: Korespodencija sa strankom uz izračun cijene  za grupu na temelju ponuđenih elemenata

M2: općenite  informacija o ponudama i programima

M3: poslovi prodaje usluga

M4: ispostavljanje putne dokumentacije

 

 

8. DISCIPLINA :    Predstavljanje turističkog odredišta – destinacije  

  • Učenici/ce iz različitih škola natječu se individualno.   

 

M1: Predstavljanje turističkog odredišta i turističke ponude ciljnoj skupini

M2: izradba prezentacije

M3: vještine prezentiranja  i prezentacijske tehnike

M4: Uporaba stranog jezika 

 

 

 

REZULTATI PO DISCIPLINAMA:

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 1.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Darko Radaković      

ŠTUT Pula

90,67

2.

Denis Barjamović    

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

84,67

3.

Antonio Bačac           

Ugostiteljska škola Opatija

84,33

4.

Deni Zgrablić 

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

84,33

5.

Marko Mirosavljević 

Gospodarska škola, Istituto Professionale

71,33

 

Učenik Antonio Bačac osvojio je 3. mjesto iako ima isti broj bodova kao i učenik Deni Zgrablić prema članku 17 Uputa o natjecanju učenika ugostiteljsko-turističkih škola u Obrazovnom sektoru  turizam i ugostiteljstvo u školskoj godini 2017./2018.

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 2.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Mellani Sabo             

ŠTUT Pula

98,00

2.

Enrico Miletić

Ugostiteljska škola Opatija

95,00

3.

Davor Vukelić Ribarić

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

94,33

4.

Mateo Matić      

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

91,00

5.

Stipo Piler                  

Gospodarska škola, Istituto Professionale

89,00

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 3.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Marko Tomić

Ugostiteljska škola Opatija

86,67

2.

Dominic Pavlišić

ŠTUT Pula

82,67

3.

Marijan Starčić

Strukovna škola Eugena Kumičića

69,67

4.

Tomislav Močibob

TUŠ Antona Štifanića

68,00

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 4.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Dora Bolkovac          

Ugostiteljska škola Opatija

95,00

2.

Dora Erceg

ŠTUT Pula

93,67

3.

Petra Čeh                   

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

88,00

4.

Ivana Veber   

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

55,00

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 5.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Paolo Milojković

ŠTUT Pula

97,50

2.

Luka Markolović

Ugostiteljska škola Opatija

95,67

3.

Katia Mišan

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

93,33

4.

Ivan Deželjin 

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab

92,33

5.

Barbara Udovičić

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

86,83

 

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 6.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Lovro Krstačić             

Hotelijersko-turistička škola Opatija

80,50

2.

Lukrecija Ritoša            

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

78,50

3.

Dominick Lutrović   

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

77,00

4.

Devin Juraj        

ŠTUT Pula

71,50

5.

Emili Alagić      

Srednja škola „Vladimir Gortan“ Buje

69,00

6.

Veronika Vukušić 

Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj

67,50

7.

Marin Rakić     

Srednja škola Markantuna de Dominisa Rab

54,00

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 7.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Paolina Matas

Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj

61,00

2.

Mia Tihana Cvjetković

ŠTUT Pula

54,50

3.

Fabijan Nađ   

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

49,00

4.

Vedran Brnčić

Hotelijersko-turistička škola Opatija

33,00

 

 

Konačna ljestvica rezultata za disciplinu 8.

Rang

 

Učenik/ca

 

Škola

Bodovi

1.

Ivan Kasprek           

Hotelijersko-turistička škola Opatija

93,00

2.

Nora Berc Gojković

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

92,00

3.

Ena Božić                

Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

89,50

4.

Maria Delić              

Ugostiteljska škola Opatija

83,50

5.

Andrea Dorčić         

Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk

83,50

6.

Andrea Ivančić           

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića Poreč

82,00

7.

Arlinda Krasnić       

Srednja škola Ambroza Haračića Mali Lošinj

59,50

8.

Esmir Sulejmanoski

Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

52,50

 

 

 

preskoči na navigaciju