preskoči na sadržaj
Vijesti

VAŽNA OBAVIJEST!!!

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici,

nova nastavna godina počinje 6. rujna 2021. prema modelu A – nastava u školi za koji smo dobili suglasnost osnivača i Stožera civilne zaštite Istarske županije.

Odabrani model se može promijeniti ovisno o epidemiološkoj situaciji (model B – mješoviti oblik ili model C – nastava na daljinu).

Zahvaljujem Vam na uloženom trudu i angažmanu tijekom  šk./god 2020./2021. bez kojega navedenu školsku godinu ne bismo mogli uspješno privesti kraju. Pozdravljam naše nove učenike i njihove roditelje te im zahvaljujem što su odabrali našu školu za nastavak obrazovanja. Na početku nove školske i nastavne godine molimo za suradnju jer je ona ključna za zahtjevna vremena koja su pred nama.

 


 Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, 26. kolovoza 2021. godine, objavilo je Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanim s bolesti COVID-19,  vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola. Sukladno navedenom dokumentu Škola je organizirala rad, a ravnateljica donijela Protokol o prevenciji i postupanju učenika i zaposlenika pri dolasku i boravku u školi, obvezama nastavnika i roditelja/skrbnika u šk. god 2021./2022. za vrijeme rada u posebnim uvjetima uzrokovanim covid-19

Osnovna intencija Ministarstva,  epidemiologa i djelatnika škole je da učenike vratimo u škole uz istovremeno poduzimanje svih mjera za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19. Kako bismo ostvarili zapisane ciljeve nužna je naša suradnja, ali i promjena organizacije rada Škole.

Budući da Škola  ima 28 razrednih odjela s oko 560 učenika, uz na rad na dvije lokacije, nužno je da se svi pridržavamo propisanih mjera. Isto tako, izvjesno je da ćemo se u uvjetima pandemije morati prilagođavati novonastalim epidemiološkim uvjetima te sukladno istima mijenjati modele rada.

 

 Raspored razreda i smjena prema modelu A – nastava u školi:

Stoja, R. Petrović 17, početak u 8.15.: razredni odjeli: 1.a, 1.b, 1e, 1.f, 1.g i 1.h

Lipa, Kandlerova 48, početak u 8.00.: razredni odjeli: 1.c, 1.d i svi 2., 3., i 4. razredi

Učenici će u školu ulaziti na dva ulaza, a za vrijeme malih odmora neće napuštati školsku zgradu. Veliki odmori će biti u različito vrijeme kako bismo što više smanjili kontakte učenika različitih razreda.

Maske su obvezne, u hodnicima i u učionici, a neophodno ih je nositi pravilno na način da cijelo vrijeme prekrivaju nos i usta. Učenik bez maske neće moći ući u školu.

Molimo učenike da se pridržavaju svih epidemioloških uputa jer dijelimo odgovornost za zdravlje svih učenika i zaposlenika. Učenici koji se ne budu pridržavali navedenog ili svojim ponašanjem budu kršili odredbe Kućnog reda škole biti će upućeni kući, uz poziv roditeljima.

Obveze učenika i zaposlenika: o   izmjeriti tjelesnu temperaturu svaki dan prije dolaska u školu, u slučaju povišene tjelesne temperature javiti se razredniku/ravnateljici i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju.

 Važno je da učenici i zaposlenici ne dolaze u ustanovu ukoliko:

-imaju simptome zarazne bolesti (npr. povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, grlobolja, proljev, povraćanje)

-imaju izrečenu mjeru samoizolacije

-imaju saznanja da su zaraženo s COVID-19.

 

Upućujemo roditelje na znakove koji upućuju na moguću zarazu COVID-19:

-povišena tjelesna temperatura ( > 37,2)

-simptomi respiratorne bolesti - kašalj, poteškoće u disanju, grlobolja

-poremećaj osjeta njuha i okusa

-gastrointestinalne smetnje (proljev, povraćanje i bol u trbuhu, posebno kod manje djece).

 

Djeca/učenici sa znakovima svih drugih zaraznih bolesti koje se prenose uobičajenim socijalnim kontaktom također ne dolaze u ustanovu.

 Poštovani  roditelji, još jednom ističem potrebu zajedničke suradnje kako bismo na najbolji način odgovorili izazovima sadašnjeg trenutka. Sigurna sam da ćemo naći odgovor na niz pitanja koja će, kako nova organizacija rada tako i trenutna epidemiološka situacija, pred nas postavljati. Bitno je da krenemo s radom, a sve probleme na koje ćemo nailaziti pokušat ćemo riješiti zajednički, uz poštivanje epidemioloških preporuka, a na zadovoljstvo naše djece i zaposlenika škole.

Više u Protokolu o prevenciji i postupanju učenika i zaposlenika pri dolasku i boravku u školi, obvezama nastavnika i roditelja/skrbnika u šk. god 2021./2022. za vrijeme rada u posebnim uvjetima uzrokovanim COVID-19

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Renata Pikot   datum: 4. 9. 2021.

 

  


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Tražilica


preskoči na navigaciju