preskoči na sadržaj
Vijesti

...

Dragi učenici i roditelji,

pozdravljam Vas ispred zaposlenika Škole, vaših razrednika i profesora, stručnih suradnika i administrativnog osoblja, domara i spremačica koji svakodnevno brinu o vašoj sigurnosti i zdravlju.

Danas, 27. studenoga 2020. za dva razreda (3.f i 4.a), iz predostrožnosti, smo odredili online nastavu jer čekamo upute epidemiologa. Nastava za ova dva razreda će se održavati na daljinu, prema redovitom rasporedu u realnom vremenu, preko aplikacije Teams.

Svi ostali razredi i učenici imaju nastavu po redovnom rasporedu.

Nastavnici i ja dijelimo Vašu zabrinutost i zajedno s Vama brinemo o dobrobiti Vaše djece, naših učenika i njihovih obitelji. Svjesni smo da je pandemija  koronavirusa korjenito promijenila naše živote te da zahtijeva brzu prilagodbu neočekivanim situacijama i događajima. Molimo da imate povjerenje u naše prosudbe jer se one temelje isključivo na epidemiološkim uputama i našoj želji da nastavu organiziramo na najbolji način uz istovremeno očuvanje zdravlja svih sudionika.

Trudimo se predvidjeti probleme, a nove ćemo rješavati kako se budu pojavljivali uz prilagođavanje aktualnoj epidemiološkoj situaciji.  

Ujedno apeliram da kontinuirano  educirate djecu o  potrebi pravilnog nošenja maski, redovitom pranju i dezinficiranju ruku, izbjegavanju bliskog kontakta i poštivanju distance. Važno se pridržavati mjera u svim prostorijama Škole, u javnom prijevozu, u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom kada nema mogućnosti držati razmak od 2 metra.

Izuzetno je važno svaki dan, prije odlaska u školu, mjeriti tjelesnu temperaturu i ukoliko učenik ili članovi obitelji s kojima zajedno živi imaju simptome respiratornih bolesti (temperaturu, kašalj, grlobolju, gubitak osjeta njuha ...) ne dolaziti u Školu već se javiti svojem obiteljskom liječniku i o tome obavijestiti razrednika/cu.

 

Citiram, iz uputa Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, da je „bitno znati da se mjera karantene/samoizolacije izriče samo onoj osobi koja je osobno bila u bliskom kontaktu sa zaraženom osobom, a ne i ukućanima osoba koje su bile u bliskom kontaktu s bolesnikom. U tom se slučaju osobe koje žive u kućanstvu s osobom u samoizolaciji, ponašaju „uobičajeno“, odnosno one nisu u samoizolaciji i na njih se mjere ne primjenjuju. To znači da braća i sestre mogu slobodno ići u vrtić, školu, a Vi roditelji na posao. 

Kao i osoba u samoizolaciji, ostali ukućani također trebaju provoditi pojačanu osobnu higijenu i higijenu prostora te ograničiti svoja kretanja i socijalne kontakte tako da njihove radne i druge neodgodive obveze nisu narušene.

Ako osoba (dijete) u samoizolaciji razvije znakove bolesti, javlja se svom izabranom liječniku koji ga šalje na testiranje te u slučaju da bude pozitivna, sve osobe koje žive s tom osobom podliježu samoizolaciji.“

Još jednom Vas molimo za strpljenje, suradnju i pomoć kako bismo na najbolji način organizirali rad Škole.  

Zajednički, uz odgovorno ponašanje, možemo obuzdati pandemiju!

Do  tada ostanite zdravi, veseli i negativni na koronavirus!

Srdačan pozdrav,

 

Orhideja Petković, ravnateljica
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Renata Pikot   datum: 27. 11. 2020.

 

  


Kalendar
« Siječanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji


Tražilica


preskoči na navigaciju